12 April 2018Bengkel 'Job Description / JD' HR2U Pejabat Bendahari telah diadakan di Bilik Latihan 2, Jabatan Pengurusan Perolehan & Aset di Pejabat Bendahari UiTM, Universiti Teknologi Mara Shah Alam. Bengkel ini telah dianjurkan oleh Jabatan Dasar & Kewangan Ibu Pejabat oleh Cik Siti Helwana dan staf. 

Dengan mengadakan bengkel ini, staf di Pejabat Bendahari mendapat pendedahan maklumat tatacara dan panduan untuk mengisi SKT tahunan secara online. Hampir keseluruhan staf Pejabat Bendahari di Shah Alam dari kumpulan pelaksana sehingga kumpulan pengurusan. 

Bengkel ini diadakan secara berperingkat dan dipecahkan mengikut beberapa kumpulan yang telah ditetapkan. Bengkel bermula dari 21hb Mac 2018 untuk kumpulan 1, 30hb Mac 2018 untuk kumpulan 2, 4hb April 2018 pagi untuk kumpulan 3 & 4hb April 2018 petang untuk kumpulan 4, 10 April 2018 untuk kumpulan 5 dan telah berakhir pada 12 April 2018 untuk kumpulan 6.

Kehadiran peserta melebihi 45 orang staf Pejabat Bendahari bagi setiap sesi. Terima kasih kepada semua yang telah terlibat menjayakan bengkel ini dan kehadiran staf yang terlibat.

Sila Klik di tarikh bengkel untuk melihat gambar

13 April 2017 - Program Kercergasan Pejabat Bendahari Bil. 1/2017 di adakan di Perkarangan Parkir, Jabatan Pengurusan Perolehan & Aset, Pejabat Bendahari UiTM Shah Alam. Progam ini dihadiri oleh Bendahari sendiri iaitu Dr. Hj. Mohd Anuar Mazuki, juga dihadiri Ketua-Ketua Timbalan Bendahari, Ketua-Ketua Jabatan, Cawangan dan Zon dan juga Staf-Staf Pejabat Bendahari di Shah Alam dan Cawangan Selangor (Puncak Perdana, Puncak Alam dan Sungai Buloh).
6 Mac 2017 - Tahniah & Syabas kepada En. Mohd Zaffur Bin Azahar Nazri dari Jabatan Pengurusan Perolehean & Aset, Pn. Hazwani Binti Ab Hamid dari Jabatan Pengurusan Kewangan Pembangunan & Fasiliti berkenaan kenaikan pangkat sebagai Penolong Bendahari Kanan W44.


28 Februari 2017 - Bengkel fotografi "Enjoy Photography" anjuran Kelab Kebajikan Pejabat Bendahari ini telah di adakan di Dewan Seminar OIA, UiTM Shah Alam yang dihadiri oleh seramai 25 orang staf Pejabat Bendahari dan juga ahli Kelab Kebajikan Pejabat Bendahari. Pembelajaran dan pengenalan asas telah diterapkan kepada peserta berkenaan teknik dan cara-cara mengambil gambar oleh Penceramah luar iaitu En. Din Arshad.