Berita Terkini

Perhatian untuk Pelajar Kumpulan A (Program Professional / Asasi) Sesi Jun-Oktober 2018..

Tarikh akhir bayaran bagi pelajar yang berstatus Y3 (penangguhan bayaran) adalah pada 1 Oktober 2018.

Bagi melancarkan proses menduduki peperiksaan, pelajar adalah dinasihatkan untuk mematuhi tarikh yang telah ditetapkan. Proses gugur taraf bagi sekatan menduduki peperiksaan akan dijalankan pada 13 Oktober 2018.

Nota: Bayaran melalui kaunter Bank Islam adalah sangat digalakkan bagi transaksi di saat-saat akhir.

Perhatian untuk semua pelajar Sesi 20184 (September 2018 - Januari 2019) yang akan datang....

Bermula Sesi 20184, pelajar mod Sepenuh Masa Lebih Tempoh (SML) Diploma dan Ijazah Sarjana Muda perlu membuat pendaftaran dan penjanaan bil secara atas talian di Student Portal.

Pelajar perlu menjana bil dengan menekan butang “confirm & generate” selepas memuktamadkan jumlah subjek yang didaftarkan. Sebarang perubahan selepas menekan butang tersebut tidak akan mengubah bil pelajar. Pastikan subjek yang didaftarkan adalah muktamad sebelum penjanaan dilakukan.

Butang hendaklah ditekan sebelum @ pada tarikh akhir pendaftaran subjek.

Bil akan dipaparkan dalam tempoh 24 jam selepas penjanaan dilakukan.

**kegagalan pelajar menekan butang tersebut akan menyebabkan bil tidak dapat dijana dan seterusnya digugur taraf kerana bayaran tidak dilaksanakan lantaran ketiadaan bil.

#Hebahan #BPPT #BB1M2018

Pelajar UiTM yang berstatus aktif pada 31 Disember 201adalah layak memohon Bantuan Pelajar Pendidikan Tinggi (BPPT) / Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) 2018.

Bagi pelajar yang masih belum membuat permohonan, sila ambil tindakan segera memandangkan tarikh akhir permohonan adalah pada 31 Ogos 2018.

Pelajar perlu membuat permohonan di atas talian di portal Bank Rakyat. .

Tarikh akhir pengambilan kad oleh pelajar adalah pada 03 September 2018

Layari akses berikut untuk semakan kelayakan dan maklumat BPPT 2018 :

Informasi & Pautan Pelajar

Bahagian Pengurusan Kewangan Pelajar,
Aras 3, Bangunan Budisiswa HEP,
Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam, Selangor.

Sebarang pertanyaan bolehlah dibuat terus melalui:

1. Emel kami () atau
  2. Post pada laman facebook kami