LATAR BELAKANG

Kerajaan telah mengumumkan bayaran bantuan RM200 kepada pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dan setara melalui Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) .
Pemberian bantuan kewangan one-off ini adalah bertujuan untuk meringankan beban kewangan pelajar.

KLIK SINI -->>> SOALAN LAZIM - BANTUAN ONEOFF RM200 PELAJAR IPT MELALUI PAKEJ RANGSANGAN EKONOMI PRIHATIN RAKYAT<<<--

PROSES PEMBAYARAN RM200 OLEH UiTM KEPADA PELAJAR

1) UiTM akan mula proses pembayaran kepada pelajar setelah peruntukan diterima daripada Kementerian selewat-lewatnya pada 10 Mei 2020.

2) Tarikh akhir bagi pelajar mengemaskini nombor akaun bank di portal pelajar TELAH DILANJUTKAN sehingga 20 APRIL 2020 (ISNIN).

3) Oleh yang demikian, pelajar adalah diminta untuk memastikan nombor akaun dikemaskini di portal pelajar (fineportal) selewat-lewatnya
sebelum 20 April 2020 (ISNIN)* (TARIKH BAHARU).

4) Kegagalan pelajar untuk memastikan nombor akaun telah dikemaskini di portal pelajar (fineportal) akan menyebabkan bayaran TIDAK dapat disalurkan kepada pelajar.

TATACARA KEMASKINI NO. AKAUN PELAJAR DI PORTAL (FINEPORTAL)

images/pelajar/tatacarakemaskiniakaun12042020.jpg

TATACARA SEMAKAN BAYARAN BANTUAN PRIHATIN NASIONAL RM200 DI PORTAL (FINEPORTAL) *(TERKINI)

images/pelajar/semakanbayaranbpn200.png

Informasi & Pautan Pelajar

Jabatan Pengurusan Kewangan Pelajar,
Aras 3, Bangunan Budisiswa HEP,
Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam, Selangor.

Sebarang pertanyaan bolehlah dibuat terus melalui:

1. Emel kami  atau
  2. Post pada laman socmed kami