Berita Terkini

25 Mei 2017 - Majlis Solat Dhuha, bacaan surah Yaasin, Tahlil dan Tazkirah telah diadakan di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, Universiti Teknologi Mara Shah Alam. Majlis ini telah dianjurkan oleh Kelab Kebajikan Pejabat Bendahari.

Dengan mengadakan majlis-majlis agama seperti ini, dapat menerapkan staf menjadi seorang insan yang berjaya dilandasan agama selain itu juga dapat merapatkan silaturahim diantara staf Pejabat Bendahari.

Anggaran kehadiran peserta melebihi 100 orang staf Pejabat Bendahari. Terima kasih kepada semua yang telah terlibat menjayakan program ini dan kehadiran semua staf.

Sila Klik disini untuk album Facebook

6 Mei 2017 - Pejabat Bendahari UiTM telah menyertai Karnival Sukan Jabatan Bendahari UA 2017 Siri 2. Karnival sukan ini juga turut disertai beberapa UA seperti UKM, PPUKM, UiTM, UPM & UIA.
29 Mac 2017 - Dr. Hj. Mohd Anuar Mazuki, Bendahari Universiti Teknologi MARA telah menerima kunjungan daripada Pn. Haliza Harun, Bendahari Universiti Malaya. Bendahari UiTM mengucapkan ribuan terima kasih di atas kunjungan beliau di Pejabat Bendahari, Aras 3, Bangunan Canseleri UiTM, Shah Alam. Dengan kehadiran beliau banyak perkongsian dapat diterima berkenaan sistem kewangan dan hala tuju kewangan Universiti dalam pemantapan kewangan Universiti di masa-masa akan datang. Terima kasih diucapkan kepada Pn. Haliza Harun.

Perutusan Pentadbiran Bendahari UiTM, Tuan Haji Sanip Wahid.

Majlis Perutusan Pentadbiran Tahun 2015 telah diadakan pada 19 Mac 2015 . Majlis Perutusan Pentdbiran Tahun 2015 yang bertempat di Dewan Agung Tuanku Canselor telah dimulakan dengan amanat Y.Bhg. Tan Sri Dato' Sri Prof Ir Dr Sahol Hamid Abu Bakar, Naib Canselor UiTM. Selepas Y.Bhg Naib Canselor selesai menyampaikan amanat beliau mengenai Transformasi UiTM, majlis diteruskan dengan ucapan perutusan pentadbiran oleh Pendaftar UiTM Puan Azida Azmi .  Selepas selesai sahaja Pendaftar menyampaikan ucapan perutusan , Bendahari UiTM Tuan Haji Sanip Wahid telah meneruskan majlis dengan ucapan perutusan pentadbiran beliau.

Tuan Haji Sanip telah memulakan ucapan beliau dengan menerangkan mengenai pengwujudan sistem pengurusan kewangan UiTM yang dikemaskini sejajar dengan konsep UiTM 13 Multiversity System. Beliau juga memaklumkan bahawa akan berlaku sedikit penstrukturan baru Pejabat Bendahari berdasarkan perancangan Transformasi UiTM , dimana akan berlakunya penubuhan UiTM Induk dan UiTM Selangor.

Tuan Haji Sanip telah menyenaraikan mengenai pencapaian Pejabat Bendahari sepanjang tahun 2014.

Antara pencapaian terbaik Pejabat Bendahari pada tahun 2014 ialah :

1. Memperolehi Sijil Audit Bersih selama 14 tahun berturut-turut sejak tahun 2000.
  2. Memperolehi pencapaian 4 bintang- kategori Sangat Baik dalam Anugerah Kecemerlangan Pengurusan Kewangan Berdasarkan Indeks Akauntabiliti.

Kelestarian Kewangan adalah antara perkara yang diberi penekanan oleh Tuan Haji Sanip dalam ucapannya. Dua strategi yang digariskan oleh beliau dalam mencapai Kelestarian Kewangan universiti ialah :

1. Penjimatan kos
  2. Penjanaan Pendapatan.

Sebelum mengakhiri ucapan beliau, Tuan Haji Sanip telah menyenaraikan beberapa isu audit bagi perkongsian bersama dengan warga UiTM. Ini diharap akan menjadi panduan kepada semua pihak dalam meningkatkan kredibiliti pengurusan kewangan universiti pada masa akan datang.

13 April 2017 - Program Kercergasan Pejabat Bendahari Bil. 1/2017 di adakan di Perkarangan Parkir, Jabatan Pengurusan Perolehan & Aset, Pejabat Bendahari UiTM Shah Alam. Progam ini dihadiri oleh Bendahari sendiri iaitu Dr. Hj. Mohd Anuar Mazuki, juga dihadiri Ketua-Ketua Timbalan Bendahari, Ketua-Ketua Jabatan, Cawangan dan Zon dan juga Staf-Staf Pejabat Bendahari di Shah Alam dan Cawangan Selangor (Puncak Perdana, Puncak Alam dan Sungai Buloh).

Pada 16 April 2015, Jawatankuasa Integriti Pejabat Bendahari telah mengadakan lawatan penandaarasan ke Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), Kuala Lumpur. Lawatan separuh hari ini dianggotai seramai 17 orang pegawai daripada Pejabat Bendahari dan diketuai oleh Tn Hj Abdul Aziz Haji Ramli, Ketua Timbalan Bendahari.

13 Januari 2015 - Kelab Kebajikan Pejabat Bendahari UiTM Shah Alam telah menganjurkan Majlis Persaraan Staf Pejabat Bendahari. Majlis ini diadakan bagi meraikan staf-staf yang telah bersara pada tahun 2014 dan akan bersara pada awal tahun 2015. Staf-staf yang diraikan ialah , En Bustami Nasar, Puan Misrifah Kardi,Puan Noriyah Hassan, PuanSara Abu Sha,Puan Normala Nordin,Puan Masitah Aman dan Puan Zalina Sairi.