26 - 29 Ogos 2019 Minggu Integriti Pejabat Bendahari UiTM, telah diadakan di Bilik Latihan 1, Jabatan Pengurusan Perolehan & Aset di Pejabat Bendahari UiTM dan Majlis penyampaian hadiah telah dijalankan di Masjid Tuanku Mizan, Universiti Teknologi Mara Shah Alam. Program ini merupakan aktiviti berkonsepkan pertandingan diantara staf Pejabat Bendahari di setiap Jabatan, Unit Kewangan Zon dan Pejabat Bendahari Kampus Cawangan Negeri Selangor. Antara pertandingan yang di anjurkan adalah Pertandingan Penulisan Artikel Integriti, Pertandingan Kuiz Integriti pada 26 Ogos 2019, Pertandingan Berpantun Integriti pada 27 Ogos2019, Pertandingan Pengucapan Awam Integriti pada 28 Ogos 2019 dan Ceramah Integriti dan Majlis Penyampaian hadiah pada 29 Ogos 2019, yang telah dianjurkan oleh Jawatankuasa Integriti Pejabat Bendahari UiTM.

Dengan mengadakan program ini, staf di Pejabat Bendahari telah mendapat pendedahan pengetahuan berkenaan sistem kewangan, prosedur dan maklumat-maklumat penting yang perlu ada pada setiap staf Pejabat Bendahari. Hampir keseluruhan staf Pejabat Bendahari di Shah Alam dan Selangor telah menyertai serta terlibat dalam menjayakan program ini.

Program ini diadakan semula setelah hampir 10 tahun kali terakhirnya pada tahun 2009 - 2010. Selain itu juga, mencungkil bakat dan melahirkan bakat-bakat baharu daripada kalangan staf Pejabat Bendahari dapat diadakan, program-program sebegini dapat menambahkan dan menaikkan motivasi serta memupuk keyakinan kepada semua staf untuk tampil kehadapan.

Tahniah kepada peserta yang berjaya mendapat tempat. Maklumat keputusan kemenangan adalah seperti berikut:

Pertandingan Penulisan:
Johan: Pn. Rahimah Lati (Unit Kewangan Zon 4)
Naib Johan: En. Samsuddin Mohd Amin (Kampus Kota Kinabalu, Sabah)
Ketiga: Nurkamarusyani Mohd Zain (Kampus Raub, Pahang)

Pertandingan Kuiz:
Johan: En. Abdul Halim Mat & Pn. Nadia Aini Ariffin (Jabatan Pengurusan Kewangan Pembangunan dan Fasiliti)
Naib Johan: En. Ahmad Basory Samsury & Pn. Bazanariah Hj. Baharum (Jabatan Pengurusan Akaun Amanah)
Ketiga: Pn. Nurhayati Ibrahim & Suzana Adanan (Kampus Puncak Alam, Selangor)

Pertandingan Berpantun:
Johan: Pn. Noor Maslinda Md Zain & Pn. Sumasni Sulaiman (Jabatan Pengurusan Akaun dan Sistem Kewangan)
Naib Johan: Cik Siti Helwana Yusri & Pn. Khairunisa Yazid (Jabatan Dasar dan Kewangan Ibu Pejabat)
Ketiga: Pn. Nordazarina Daud & Zety Afza Mohd Zin (Jabatan Gaji dan Kewangan Staf / Unit Kewangan Zon 2)

Pertandingan Pengucapan Awam:
Johan: Cik Siti Helwana Yusri (Jabatan Dasar dan Kewangan Ibu Pejabat)
Naib Johan: Pn. Nur Hazimin Abd. Wahab (Jabatan Pengurusan Perolehan dan Aset)
Ketiga: Pn. Najihan Sadali @ Talib (Jabatan Pengurusan Akaun dan Sistem Kewangan)

Staf Pejabat Bendahari yang terlibat melebihi 150 orang bagi pertandingan ini keseluruhannya. Kepada peserta yang tidak berjaya semoga tidak berputus asa dan akan mencuba di tahun-tahun akan datang. Terima kasih kepada semua yang telah terlibat bagi menjayakan program ini dan kehadiran staf yang terlibat.